Domácí langoše

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 300 g polohrubé mouky
100 g vařených brambor
200 ml mléka
20 g droždí
0,5 lžičky soli
0,5 lžičky cukru
dále: mouka na vál
olej na potření pracovní plochy a na smažení
na potření: zakysaná smetana
kousek křenu
zelená petrželka nebo pažitka
sůl

Postup

Dvě lžíce vlažného mléka smícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Přikryjeme a na teplém místě necháme 10 minut vzejít. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme najemno nastrouhané brambory, přilijeme zbylé vlažné mléko a kvásek. Promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. Rukama dobře propracujeme na hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat mouku. Těsto rozdělíme na 8 stejných kousků, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. Pracovní desku potřeme olejem a každý kousek těsta na ní rozválíme na přibližně kruh o průměru 15-18 cm. Vkládáme je do pánve s rozpáleným olejem a z obou stran usmažíme dozlatova. Hotové langoše potíráme křenovou smetanou: smetanu, špetku soli, bylinky a nastrouhaný křen (množství podle chuti) promícháme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 18:53:19 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři