Langoše z ledničky
Ingredience
30 g čerstvého droždí
sůl
600 g hladké mouky
500 ml mléka
špetka cukru
tuk na smažení
Postup
Do mísy rozdrobíme droždí a pořádně posolíme. Vařečkou rozemneme dohromady a jakmile se začne droždí roztékat, zasypeme je moukou, přidáme cukr, zalijeme mlékem a dobře promícháme. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem uložíme do ledničky minimálně na 5 hodin (může tam prý zůstat i několik dní - nemám ověřeno).
Z vykynutého těsta odkrajujeme lžící kousky, zformujeme do bochánku a necháme chvíli na pomoučeném válu kynout. Zatím rozpálíme tuk, každý bochánek v ruce roztáhneme do všech stran co nejvíc doplacata a vkládáme do rozpáleného tuku. Z obou stran osmažíme dozlatova.
Hotové langoše potíráme čímkoliv co rádi, např. křenovou šlehačkou, kečupem a posypat sýrem, povidly, ochuceným tvarohem (slaným i sladkým), ...
Podobné recepty:
Dýňová kaše,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Dušená kapusta s bramborami,
Domácí langoše,
Brambory se sýrovou omáčkou,
Bylinkové brambory,
Bramborák jako příloha,
Cuketové lívanečky,
Vařené kukuřičné klásky,
Sýrové kuličky,
Pikantní pečená cuketa,
Kokosový chlebík,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Cukeťáci,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Noky čtyř druhů sýrů,
Nivovo-cibulový nářez,
Babiččiny houstičky,
Otrubové slané pečivo,
Šoulet,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.