Langoše z ledničky
Ingredience
30 g čerstvého droždí
sůl
600 g hladké mouky
500 ml mléka
špetka cukru
tuk na smažení
Postup
Do mísy rozdrobíme droždí a pořádně posolíme. Vařečkou rozemneme dohromady a jakmile se začne droždí roztékat, zasypeme je moukou, přidáme cukr, zalijeme mlékem a dobře promícháme. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem uložíme do ledničky minimálně na 5 hodin (může tam prý zůstat i několik dní - nemám ověřeno).
Z vykynutého těsta odkrajujeme lžící kousky, zformujeme do bochánku a necháme chvíli na pomoučeném válu kynout. Zatím rozpálíme tuk, každý bochánek v ruce roztáhneme do všech stran co nejvíc doplacata a vkládáme do rozpáleného tuku. Z obou stran osmažíme dozlatova.
Hotové langoše potíráme čímkoliv co rádi, např. křenovou šlehačkou, kečupem a posypat sýrem, povidly, ochuceným tvarohem (slaným i sladkým), ...
Podobné recepty:
Chlebové bochánky,
Pizza bábovka,
Těstoviny s vejci,
Bramborový dort,
Pečený lilek,
Savojský quiche,
Tofu řízky,
Rychlý česnekový chléb,
Rohlíky opečené se sýrem,
Cuketa jako lasagne,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Jablkové knedlíky,
Grahamky,
Pšenično-žitný chleba,
Květákové kari s hráškem,
Pikantní pečená cuketa,
Jihočeské zelňáky ,
Opečenky z kolínek,
Kynuté trojlístky,
Cukeťáci,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.