Pečený lilek
Ingredience
1 malý lilek
1 lžíce olivového oleje
sůl
česnek dle chuti
100-150 g zakysané smetany
zelené bylinky
Postup
Omytý a osušený lilek rozkrojíme napůl a položíme na plech s papírem na pečení.
Vidličkou ho na několika místech propíchneme, potřeme olejem, osolíme a vložíme do středně vyhřáté trouby (200°C). Pečeme asi 20 minut.
Před koncem pečení potřeme prolisovaným česnekem a ještě chvíli dopečeme.
Podáváme se zakysanou smetanou posypanou bylinkami.
Podobné recepty:
Grahamky,
Lilek se sýrem,
Grahamový se sojovou moukou,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Bramborové placky se sýrem,
Chlebové bochánky,
Pivní chléb,
Bylinkový chlebíček,
Těstoviny s cuketou,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Šnečci se sýrovou náplní,
Chléb s česnekem,
Nivovo-cibulový nářez,
Špagety Viva Italia,
Sýrové tyčky,
Savojský quiche,
Italská pizza,
Špaldový jogurtový chléb,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Slovenské halušky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.