Pečený lilek
Ingredience
1 malý lilek
1 lžíce olivového oleje
sůl
česnek dle chuti
100-150 g zakysané smetany
zelené bylinky
Postup
Omytý a osušený lilek rozkrojíme napůl a položíme na plech s papírem na pečení.
Vidličkou ho na několika místech propíchneme, potřeme olejem, osolíme a vložíme do středně vyhřáté trouby (200°C). Pečeme asi 20 minut.
Před koncem pečení potřeme prolisovaným česnekem a ještě chvíli dopečeme.
Podáváme se zakysanou smetanou posypanou bylinkami.
Podobné recepty:
Špenátová roláda,
Pikantní smažený sýr,
Chalupářská omeleta,
Cuketa jako lasagne,
Strouhanec s mákem,
Květákové placičky,
Rychlý česnekový chléb,
Brambory na smetaně,
Kapustový prejt,
Kokosový chlebík,
Špaldový podmáslový chléb,
Špagety se třemi druhy sýra,
Těstoviny se zelím,
Cuketa po řecku,
Špaldový jogurtový chléb,
Cibulový se slaninou,
Zapékané okurky,
Květákové kari s hráškem,
Obyčejný hrnkový chleba,
Jednoduchý hrnkový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.