Pečený lilek
Ingredience
1 malý lilek
1 lžíce olivového oleje
sůl
česnek dle chuti
100-150 g zakysané smetany
zelené bylinky
Postup
Omytý a osušený lilek rozkrojíme napůl a položíme na plech s papírem na pečení.
Vidličkou ho na několika místech propíchneme, potřeme olejem, osolíme a vložíme do středně vyhřáté trouby (200°C). Pečeme asi 20 minut.
Před koncem pečení potřeme prolisovaným česnekem a ještě chvíli dopečeme.
Podáváme se zakysanou smetanou posypanou bylinkami.
Podobné recepty:
Rychlý česnekový chléb,
Pikantní smažený sýr,
Celozrnný semínkový chlebík,
Sýrové tyčky,
Špagety se třemi druhy sýra,
Špenátové placky,
Zahradníkovy tousty,
Bramborové tvarožníky,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Rohlíky opečené se sýrem,
Těstoviny se zelím,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Cuketová čína,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Kedlubny dušené na smetaně,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Bramborová hnízda,
Cuketa po řecku,
Česnekový chléb,
Chléb s česnekem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.