Těstoviny s cuketou
Ingredience
400 g těstovin
1 cuketa
olivový olej
sůl
oregano
mletý bílý pepř
1 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce sojové omáčky
tvrdý sýr
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Cuketu pokrájíme na kostičky (mladou i se slupkou) a dáme na rozehřátý olivový olej. Osolíme, okořeníme, přidáme sojovou omáčku, promícháme a dusíme doměkka. Uvařené scezené těstoviny dáme do mísy, přidáme podušenou cuketu (bez puštěné tekutiny), promícháme, přidáme několik lžic olivového oleje a pesto a znovu důkladně promícháme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem. Můžeme konzumovat samostatně jako lehké jídlo. Masožravcům přidáme na talíř kus pečeného kuřete.
Podobné recepty:
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Strouhanec s mákem,
Bramborové placičky zapečené se sýrem,
Těstovinové lečo,
Špaldový podmáslový chléb,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Chlebozávin,
Rýžová kaše s ovocem,
Květákové kari s hráškem,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Bramborový dort,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Knedle s vajíčkem,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Kedlubny dušené na smetaně,
Rychlý česnekový chléb,
Zeleninové rizoto,
Sýrové tyčky,
Česnekový lilek,
Česnekový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.