Zahradníkovy tousty
Ingredience
1 toustový chléb nebo veka
10 zralých rajčat
2 - 3 cibule
hrst zelených bylinek (petrželka, pažitka, bazalka)
sušené oregano
150 g tvrdého sýra
1 vejce
sůl
pepř
trocha oleje
Postup
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na troše oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, promícháme a dusíme, dokud se nevypaří většina vody z rajčat. Necháme vychladnout. Zatím nastrouháme sýr a posekáme bylinky, případně nakrájíme veku. K vychladlým rajčatům přidáme celé vejce, sýr, bylinky a dobře promícháme. Kdo rád ostřejší, může přidat špetku chilli nebo kousek nadrobno pokrájené feferonky. Směs natíráme na krajíčky veky nebo toustového chleba a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme asi na 5 - 7 minut do trouby vyhřáté na 200°C na nejvyšší polohu. Podáváme teplé.
Podobné recepty:
Zahradníkovy tousty,
Řepa z papíru,
Pizza chléb,
Dýňová kaše,
Šoulet,
Chlebové bochánky,
Špenátové placky,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Kapustový prejt,
Bylinkový chlebíček,
Šnečci se sýrovou náplní,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Strouhanec s mákem,
Cizrna s rajčaty,
Cuketová pánev,
Grahamky,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Bílý sýrový chléb,
Cuketová čína,
Těstoviny s vejci,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.