Zahradníkovy tousty
Ingredience
1 toustový chléb nebo veka
10 zralých rajčat
2 - 3 cibule
hrst zelených bylinek (petrželka, pažitka, bazalka)
sušené oregano
150 g tvrdého sýra
1 vejce
sůl
pepř
trocha oleje
Postup
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na troše oleje osmažíme pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, promícháme a dusíme, dokud se nevypaří většina vody z rajčat. Necháme vychladnout. Zatím nastrouháme sýr a posekáme bylinky, případně nakrájíme veku. K vychladlým rajčatům přidáme celé vejce, sýr, bylinky a dobře promícháme. Kdo rád ostřejší, může přidat špetku chilli nebo kousek nadrobno pokrájené feferonky. Směs natíráme na krajíčky veky nebo toustového chleba a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme asi na 5 - 7 minut do trouby vyhřáté na 200°C na nejvyšší polohu. Podáváme teplé.
Podobné recepty:
Bramborové tvarožníky,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Šoulet,
Voňavé bramboráčky,
Těstoviny se zeleninou,
Sýrový nákyp,
Chlebové bochánky,
Květák se smetanovou omáčkou,
Kari cuketa s tofu,
Cizrna s rajčaty,
Chléb Vysočina,
Zelňáky,
Noky čtyř druhů sýrů,
Tofu na rajčatech,
Zahradníkovy tousty,
Smažená cuketa,
Bramboráky,
Bretaňské fazole,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.