Kávová zrna
Ingredience
3 lžíce jemně mleté zrnkové kávy
3 lžíce kakaového prášku
8 lžic solamylu
8 lžic moučkového cukru
1 lžíce rumu
8 lžic změklého másla
dále: falešný marcipán
čokoládová poleva
Postup
Uvedené suroviny dáme do misky, promícháme a vařečkou zpracujeme dohromady. Vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladkou hmotu. Oddělujeme stejně velké kousky a tvarujeme z nich malé válečky, velikost podle velikosti formičky. Dáme je ztuhnout do ledničky.
Marcipán rozválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrajujeme oválky o něco větší než bude zrno. Jeden marcipánový oválek položíme na formičku, na něj kávový váleček a ten přikryjeme druhým marcipánovým oválkem. Marcipánové placičky po obvodu zmáčkneme k sobě a celý kousek jemně vtlačíme do formičky. Vyndáme ven a přebytečný okraj marcipánu nůžkami odstřihneme.
Zrna obalená marcipánem namáčíme po jednom do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.
Podobné recepty:
Linecké ze staré vídeňské kuchařky,
Marcipánové válečky,
Plněné ořechy,
Klášterní rohlíčky,
Růžové pracny,
Žloutkové linecké,
Perníkové koule,
Kynuté ořechové cukroví,
Perník s ořechy,
Babiččiny rohlíčky,
Sandokanovy oči ,
Jetelíčky,
Pařížské tyčinky,
Citronové cukroví,
Čokoládový salám - roláda ,
Kuličky s marcipánem,
Mocca kolečka,
Linecké od paní Kropáčkové,
Raffaello ze školy,
Jemné linecké košíčky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.