Křehulky
Ingredience
1 celé vejce
5 žloutků
280 g moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
tuk na vymazání formiček
Postup
Do misky dáme celé vejce, přidáme žloutky, citronovou šťávu a přisypeme cukr. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté světlé pěny (asi 5 minut).
Těsto lžičkou naléváme do vymazaných formiček. Dáváme ho do poloviny až tří čtvtin, při pečení křehulky hodně naběhnou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pomalu pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 50-60°C a dosušíme, cca 10-15 minut. Vytáhneme z trouby jednu a zkusíme jestli se dá vyklopit. Když ano, vytáhneme celý plech a křehulky vyklepneme z formiček. Pokud ještě ve formičce drží, necháme ještě chvíli sušit a pak zkusíme znovu.
Podobné recepty:
Oříškové ruličky,
Kraple,
Čokoládové dárečky,
Sandokanovy oči ,
Čokoládový salám - roláda ,
Stříkané kokosové věnečky,
Klášterní rohlíčky,
Burizonové kuličky,
Linecké jahodové jazýčky,
Linecké od paní Kropáčkové,
Růžové pracny,
Vanilkové stromečky,
Křehké mandlové kytičky,
Vosí hnízda (včelí úlky),
Dvoubarevné jazýčky,
Ledová čokoláda ,
Babiččiny trubičky,
Čokoládové chrupinky,
Kokosové pusinky,
Celozrnné slepované cukroví,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.