Mandlové sušenky
Ingredience
350 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
125 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička citronové kůry
250 g másla
1 vejce
100 g posekaných mandlí
cca 50 celých oloupaných mandlí
moučkový cukr na posypání
Postup
Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva, moučkovým a vanilkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.
Do důlku uprostřed rozklepneme vejce a okolo přidáme na kousky pokrájené máslo.
Zpracujeme hladké těsto.
Do těsta zapracujeme posekané mandle a zabalené je uložíme na hodinu do chladu.
Odpočinuté těsto rozpůlíme, z každé půlky vyválíme dlouhý váleček a nakrájíme na stejné malé kousky.
Z každého kousku vymodelujeme kuličku, trochu zploštíme a položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Doprostřed každého kousku zapíchneme celou mandli špičkou dolů.
Upečeme do lehkého zrůžovění (180°C, cca 10-12 minut).
Upečené posypeme cukrem.
Podobné recepty:
Pudinkové stromečky,
Linecké jahodové jazýčky,
Čajové cukroví,
Ledová čokoláda ,
Čokoládové lanýže,
Jetelíčky,
Chilli-čokoládové polibky,
Nutellové špičky,
Raffaelo ,
Čokoládové dárečky,
Mocca kolečka,
Skořicové rohlíčky,
Vinné cukroví,
Linecké pod úlky, kokosky aj.,
Barevné vlnovky,
Oříškové pěnové rohlíčky,
Linecké koláčky s ořechy,
Perníkové koule,
Myslivecké knoflíky,
Čínské mandlové čtverečky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.