Pomerančové kytičky
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
100 g jemně nastrouhané čokolády na vaření
1 lžička kakaového prášku
1 žloutek
220 g másla nebo hery
krém: pudinkový (méně sladký, cca 100 g)
pomerančová poleva
dále: pomerančová poleva (koupila jsem hotovou u Malátků - viz jiné odkazy)
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto a necháme v chladu odpočinout.
Rozválíme natenko a vykrájíme kytičky. Upečeme (180°C, 6-7 minut).
Polovinu upečených vychladlých kytiček polijeme pomerančovou polevou (rozehřejeme ve vodní lázni s kouskem 100% tuku).
Ozdobené kytičky slepíme krémem s čistýma.
Krém připravíme tak, že do pudinkového krému zašleháme rozpuštěnou (tekutou) vlažnou polevu, množství podle chuti. Je dost sladká, proto je dobré mít krém oslazený méně.
1 dávka - 60 ks
Podobné recepty:
Základní linecké těsto,
Španělské větry se zavařeninou,
Sandokanovy oči,
Maryšky,
Perníčky Jarka,
Linecké pod úlky, kokosky aj.,
Zbytkové koule,
Kynuté ořechové cukroví,
Kokosoví ježci s oříškem,
Kokosové pusinky,
Kraple,
Sandokanovy oči ,
Žloutková očka,
Horalkové kuličky,
Ořechové měsíčky,
Marcipánové válečky,
Koňakové špičky ,
Linecké koláčky s ořechy,
Linecká kolečka,
Vanilkové sádlové rohlíčky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.