Kávová zrna
Ingredience
3 lžíce jemně mleté zrnkové kávy
3 lžíce kakaového prášku
8 lžic solamylu
8 lžic moučkového cukru
1 lžíce rumu
8 lžic změklého másla
dále: falešný marcipán
čokoládová poleva
Postup
Uvedené suroviny dáme do misky, promícháme a vařečkou zpracujeme dohromady. Vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladkou hmotu. Oddělujeme stejně velké kousky a tvarujeme z nich malé válečky, velikost podle velikosti formičky. Dáme je ztuhnout do ledničky.
Marcipán rozválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrajujeme oválky o něco větší než bude zrno. Jeden marcipánový oválek položíme na formičku, na něj kávový váleček a ten přikryjeme druhým marcipánovým oválkem. Marcipánové placičky po obvodu zmáčkneme k sobě a celý kousek jemně vtlačíme do formičky. Vyndáme ven a přebytečný okraj marcipánu nůžkami odstřihneme.
Zrna obalená marcipánem namáčíme po jednom do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.
Podobné recepty:
Vinné cukroví,
Růžové pracny,
Žloutková očka,
Sněhové tyčinky s krémem,
Karamelové košíčky,
Kokosové pusinky,
Nutellové špičky,
Klášterní rohlíčky,
Brabantské dortíčky,
Barevné vlnovky,
Burizonové kuličky,
Linecké od paní Kropáčkové,
Ananasové kuličky,
Očka kakaová,
Zbytkové koule,
Stromečky se semínky,
Ledová čokoláda,
Kokosoví ježci s oříškem,
Liduščiny marokánky,
Brambůrky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.