Oříškové laskonky

Hodnocení receptu

Ingredience

6 bílků
300 g krystalového cukru
300 g moučkového cukru
100 g jemně mletých lískových oříšků

Postup

Do velkého hrnce dáme vodu a zahříváme. Do menšího hrnce dáme bílky s krystalovým cukrem. Až je voda horká (ne vařící!), vložíme do ní hrnec s bílky a ušleháme velmi hustý sníh. Voda ve velkém hrnci musí být pořád horká, ale nesmí vařit. Malý hrnec s ušlehaným sněhem vyndáme z lázně a vařečkou do sněhu vmícháme moučkový cukr a oříšky. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj položíme šablonu na laskonky. Do každého otvoru dáme lžičku oříškového sněhu, rozetřeme a stěrkou uhladíme a setřeme přebytečný sníh. Opatrně šablonu odstraníme a položíme na další plech. Laskonky sušíme pomalu v troubě vyhřáté na 100°C asi 20 - 30 minut. Musí být tvrdé, ale nesmí zhnědnout. Hotové vychladlé laskonky plníme lískooříškovým krémem (nebo jiným oblíbeným).
Stejným způsobem můžeme připravit laskonky kokosové, místo oříšků přidáme hrst kokosu.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 15:09:55 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři