Oříškové laskonky
Ingredience
6 bílků
300 g krystalového cukru
300 g moučkového cukru
100 g jemně mletých lískových oříšků
Postup
Do velkého hrnce dáme vodu a zahříváme. Do menšího hrnce dáme bílky s krystalovým cukrem. Až je voda horká (ne vařící!), vložíme do ní hrnec s bílky a ušleháme velmi hustý sníh. Voda ve velkém hrnci musí být pořád horká, ale nesmí vařit. Malý hrnec s ušlehaným sněhem vyndáme z lázně a vařečkou do sněhu vmícháme moučkový cukr a oříšky. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj položíme šablonu na laskonky. Do každého otvoru dáme lžičku oříškového sněhu, rozetřeme a stěrkou uhladíme a setřeme přebytečný sníh. Opatrně šablonu odstraníme a položíme na další plech. Laskonky sušíme pomalu v troubě vyhřáté na 100°C asi 20 - 30 minut. Musí být tvrdé, ale nesmí zhnědnout. Hotové vychladlé laskonky plníme lískooříškovým krémem (nebo jiným oblíbeným).
Stejným způsobem můžeme připravit laskonky kokosové, místo oříšků přidáme hrst kokosu.
Podobné recepty:
Košíčky,
Sandokanovy oči ,
Kuličky Raffaelo,
Arašídová kolečka,
Kokosoví ježci s oříškem,
Citronové tyčinky,
Včelínky,
Brambůrky,
Vanilkové stromečky,
Medové trubičky s likérovým krémem,
Marcipánové válečky,
Španělské větry s mandlemi,
Kokosové pusinky,
Křupavé ovesné placičky,
Růžové pracny,
Oříškové věnečky s vínem,
Pracny,
Linecké vanilky,
Mandlové sušenky,
Zbytkové koule,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.