Perník Maruška
Ingredience
40 dkg hladké mouky
15 dkg mletého cukru
12,5dkg teplého medu
2 vejce
0,025 dkg jedlé sody
5 dkg oříšků
10 dkg tuku
skořice
anýz
hřebíček
muškátový květ (oříšek)
nové koření; na polevu:
bílky
cukr
citronová kůra
Postup
Vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Plech potírat „Iva“. Upečené perníčky potřít rozšlehaným vejcem, aby se leskly. Zdobíme polevou. Můžeme namočit v čokoládě.
Podobné recepty:
Raffaello ze školy,
Burákové rohlíčky,
Oříškové laskonky,
Křupavé ovesné placičky,
Křehké rohlíčky,
Raffaello ze salka,
Perníčky Jarka,
Pomerančové kytičky,
Išlerky,
Perníkové koule,
Stromečky se semínky,
Babiččiny trubičky,
Celozrnné slepované cukroví,
Rychlé kokosky,
Marcipánové válečky,
Růžové pracny,
Pařížské rohlíčky,
Mocca kolečka,
Barevné vlnovky,
Nepečený piškotový salám,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.