Kynuté lívance
Ingredience
300 g hladké mouky
špetka soli
500 ml mléka
1 lžíce krystalového cukru
1 vejce
1 lžíce rumu
20 g čerstvého droždí
olej na smažení
Postup
Do trochy vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a v teple necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rum, zbytek mléka, kvásek a rozmícháme na hladké těsto. Pod utěrkou necháme nakynout, než viditelně zvětší objem (30-45 minut).
Pánev lehce potřeme olejem a na rozpálenou naléváme naběračkou těsto. Rozetřeme na požadovanou velikost a z obou stran opečeme.
Hotové amolety plníme podle zvyklostí (džemem, ochuceným tvarohem, ...) a libovolně ozdobíme.
Potřela jsem meruňkovým džemem a přidala hromádku hutstého bílého jogurtu rozmíchaného s vanilkovým cukrem.
Podobné recepty:
Tvarohový dort,
Čokodort,
Mandlovo-kapučínový sen,
Hustá čokoládová poleva,
Krém s nutellou,
Pro tenistu,
Pěnová hmota do indiánků,
Drak,
Meďáky,
Dort za sběr 2,
Nepravé tiramisu,
Šlehačkovo-čokoládový,
Žloutkové řezy,
MEDOVNÍK - Lucka,
Medovník,
Čokobanánový dort,
Pavouk,
Maršmelounová hmota,
Dvě panenky,
Modelovací čokoláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.