Kynuté lívance

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g hladké mouky
špetka soli
500 ml mléka
1 lžíce krystalového cukru
1 vejce
1 lžíce rumu
20 g čerstvého droždí
olej na smažení

Postup

Do trochy vlažného mléka nasypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a v teple necháme vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme vejce, rum, zbytek mléka, kvásek a rozmícháme na hladké těsto. Pod utěrkou necháme nakynout, než viditelně zvětší objem (30-45 minut).
Pánev lehce potřeme olejem a na rozpálenou naléváme naběračkou těsto. Rozetřeme na požadovanou velikost a z obou stran opečeme.
Hotové amolety plníme podle zvyklostí (džemem, ochuceným tvarohem, ...) a libovolně ozdobíme.
Potřela jsem meruňkovým džemem a přidala hromádku hutstého bílého jogurtu rozmíchaného s vanilkovým cukrem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:46:31 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři