Staročeské lívance

Hodnocení receptu

Ingredience

1 l mléka
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
40 g čerstvého droždí
4 vejce
600 g polohrubé mouky
olej na smažení
náplň: povidla
tvrdý tvaroh

Postup

Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít.

Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme.

Přilijeme vzešlý kvásek, mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut).

Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance.

Pomažeme je povidly, posypeme rozdrobeným nebo nastrouhaným tvarohem a smotáme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:53:20 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři