Staročeské lívance
Ingredience
1 l mléka
špetka soli
2 lžíce moučkového cukru
40 g čerstvého droždí
4 vejce
600 g polohrubé mouky
olej na smažení
náplň: povidla
tvrdý tvaroh
Postup
Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít.
Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme.
Přilijeme vzešlý kvásek, mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut).
Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance.
Pomažeme je povidly, posypeme rozdrobeným nebo nastrouhaným tvarohem a smotáme.
Podobné recepty:
Vláček náklaďáček,
Pro fotbalistu,
Cukrová poleva,
Dort Raffaello,
Srdce k třicetinám,
Karamelový dort,
Pařížské palačinky,
Kardinálovy řezy,
Kremeše,
Vojtíšek,
S jedlou fotografií,
Mandlový klobouk,
Šlehačková šachovnice,
Banánové letadélko,
Nepečený tříbarevný dort,
S koníkem,
Chlebový dort,
Košík s kopretinami,
Pro pana doktora,
Vaječný šlehaný krém,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.