Mátová zmrzlina
Ingredience
6 velkých vajec
150 g cukru krupice
300 ml mléka
150 ml smetany ke šlehání
hrst mátových listů
2 kapky zeleného potravinářského barviva
60 g nadrobno nakrájené tmavé čokolády
Čas přípravy
30 minut
Postup
Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí. Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání v rendlíku k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec. Krém vlijeme do rendlíku a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne tak, aby ulpíval na vařečce. Přejedeme li prstem po povrchu, zanecháme na něm prstem stopu. Mátové listy natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1 a půl hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky. Krém procedíme, abychom z něj odstranili mátu. Můžeme ho také obarvit potravinářským barvivem. Přelijeme ho do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce.
Podobné recepty:
Kapučínový krém,
Řez tiramisu,
Ananasové nebe,
Dort s broskvemi,
Škvarkové placičky s mákem,
Zdobení dortu přes šablonu,
Medovník,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Pařížská šlehačka 2,
Čokoládový krém,
Kávový dort s čokoládou,
Višňová roláda,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Tvarohová bábovka nepečená,
Kaštanové řezy,
Čokoládový dort,
Nugátový dort,
Cukrová poleva,
Harlekýn,
Falešný marcipán,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.