Dortový korpus
Ingredience
počet vajec podle požadované velikosti dortu
na každé vejce 40 g cukru krupice
1 lžíci oleje
40 g hladké mouky
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky, pak po lžících olej a nakonec zlehka vmícháme mouku.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, délka pečení závisí na velikosti a tvaru korpusu.
Chceme-li korpus hnědý, 20-30 g mouky nahradíme prosátým kakaovým práškem a do vaječné pěny vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Podobné recepty:
Pařížská šlehačka 2,
Střecha z Be-be sušenek,
Medovník,
Mramorovaný korpus,
Věnečky od Dany,
Tatrankové pracny s kokosem,
Dort panenka (ořechový),
Tučňák,
Jablkový pudinkový dort,
Oříškový dort s perličkami,
Akvárium,
Punčová roláda,
Oplatkové řezy,
Plněná kopule,
Čokoládový s banány,
Ořechový korpus s krupicí,
Harlekýn,
Dort s vláčkem,
Žabí princ,
Krém s bílou čokoládou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.