Dortový korpus
Ingredience
počet vajec podle požadované velikosti dortu
na každé vejce 40 g cukru krupice
1 lžíci oleje
40 g hladké mouky
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky, pak po lžících olej a nakonec zlehka vmícháme mouku.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, délka pečení závisí na velikosti a tvaru korpusu.
Chceme-li korpus hnědý, 20-30 g mouky nahradíme prosátým kakaovým práškem a do vaječné pěny vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Podobné recepty:
Pařížské palačinky,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Lososový dortík,
Krtkův dort,
Semifreda s jahodami,
Jogurtový amaroun,
Kávovo-oříškové roládky,
Bob a Bobek,
Formule 1,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Košík,
Ořechovo-karamelový klaun,
Košík s kopretinami,
Jahodové tiramisu,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Tvarohové amolety,
Vanilkový krém s gustinem,
Ořechová nádivka do dortu,
Cukrová poleva,
Kniha,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.