Dortový korpus
Ingredience
počet vajec podle požadované velikosti dortu
na každé vejce 40 g cukru krupice
1 lžíci oleje
40 g hladké mouky
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky, pak po lžících olej a nakonec zlehka vmícháme mouku.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, délka pečení závisí na velikosti a tvaru korpusu.
Chceme-li korpus hnědý, 20-30 g mouky nahradíme prosátým kakaovým práškem a do vaječné pěny vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Podobné recepty:
Kakaový krém s nutellou,
Cukrová poleva,
Ovocný krém,
Slaná cuketová bábovka,
MEDOVNÍK - Lucka,
Patrové srdce,
Želvička,
Ořechovo-karamelová roláda,
Nepečený tříbarevný dort,
Jubilant,
Banánový sen,
Dort pro čarodějnici,
Štafetky,
Modelovací a potahovací hmota,
Šlehačková vejce,
Pytel peněz,
Malá parádnice,
Větrníky se slanou náplní,
Dort s vaječným koňakem,
Dvoubarevná roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.