Mandlovo-čokoládový korpus
Ingredience
6 vajec
110 g másla
120 g moučkového cukru
50 g čokolády
110 g mandlí
40 g strouhanky
1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh.
Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny. Po jednom zašleháme žloutky, nakonec vešleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (rozpustíme ve vodní lázni).
Zlehka vařečkou vmícháme střídavě sníh z bílků a mandle smíchané se strouhankou.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a pomalu upečeme (170°C, cca 40-50 minut).
Podobné recepty:
Kniha - skládaný dort,
Ovocný dort 1,
Jahodová louka,
Alenčin tvarohový dortík,
Kakaovo-vanilkový dort,
Dort panenka (ořechový),
Modrozelený s lentilkami,
Mandlovo-čokoládový korpus,
Traktor,
Lehký osvěžující dortík,
Švédské palačinky,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Pytel peněz,
Ovocný dort 3,
Šlehačková vejce,
Míč,
Domácí pribináček,
Jahodové pudinkové řezy,
Slaná cuketová bábovka,
Kremeše,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.