Mandlovo-čokoládový korpus
Ingredience
6 vajec
110 g másla
120 g moučkového cukru
50 g čokolády
110 g mandlí
40 g strouhanky
1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh.
Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny. Po jednom zašleháme žloutky, nakonec vešleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (rozpustíme ve vodní lázni).
Zlehka vařečkou vmícháme střídavě sníh z bílků a mandle smíchané se strouhankou.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a pomalu upečeme (170°C, cca 40-50 minut).
Podobné recepty:
Melounový dezert,
Ořechová roláda,
Tiramisu řez,
Ovocný dort 3,
Krajkový s mašličkami,
Čokoládové řezy,
Variace na písecký dort,
Roláda s mozaikou,
Mandlový nepečený dezert,
Jahodové srdce,
Pudinkový krém jinak,
Šlehačková vejce,
Škopíček plný rybiček,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Pruhovaná roláda,
Čokoládový s banány,
Šlehačková šachovnice,
Traktor,
Dort s autíčky,
Mramorovaný s mečem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.