Mandlovo-čokoládový korpus
Ingredience
6 vajec
110 g másla
120 g moučkového cukru
50 g čokolády
110 g mandlí
40 g strouhanky
1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh.
Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny. Po jednom zašleháme žloutky, nakonec vešleháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (rozpustíme ve vodní lázni).
Zlehka vařečkou vmícháme střídavě sníh z bílků a mandle smíchané se strouhankou.
Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a pomalu upečeme (170°C, cca 40-50 minut).
Podobné recepty:
Otakárek meruňkový,
Jogurtový amaroun,
Slaná cuketová bábovka,
Čokoládový s banány,
Modelovací čokoláda,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Pudinkový dort s ovocem,
Ořechová nádivka do dortu,
Kokosový krém s medem,
Dort symfonie,
Kapučínová roláda,
Tři květiny pro dědečka,
Cukrová poleva,
Krajkový s mašličkami,
Vanilkový tvarohový krém,
Dort pro čarodějnici,
Mramorovaný korpus,
Autíčkový bez mléčné bílkoviny,
Jahodové tiramisu,
Jahodové srdce,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.