Maršmelounová hmota
Ingredience
90 - 100 g bonbónů marshmallows
lžíce citronové šťávy
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Bonbóny s citronovou šťávou dáme do misky a vložíme do mikrovlnky. Zapneme na plný výkon na 40 s. Bonbóny se roztaví a nafouknou, vznikne lepkavá hmota. Do ní postupně zapracováváme prosátý cukr, dokud nevznikne pružná hmota, ze které se dá modelovat. Za stálého podsypávání cukrem ji rozválíme na tenko (asi 2 - 3 mm) a potáhneme jí vychlazený dortík. Zbytkem hmoty libovolně dozdobíme.
Obměna: K bonbónům a citronové šťávě přidáme před vložením do mikrovlnky 15 g hořké čokolády. Po vytažení k rozpuštěné hmotě prosijeme lžíci kakaového prášku a dále postupujeme stejně. Vznikne pěkně hnědá a velmi chutná tvárná hmota.
Podobné recepty:
Čoko-ovocný dort,
Tvarohová bábovka nepečená,
Svatební dort,
Jablkový dort,
Dort s vláčkem,
Škvarkové placičky s mákem,
Jarmilčiny kremrole,
Šlehačková šachovnice,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Alenčin tvarohový dortík,
Letní dortík s třešněmi,
Čokobanánový dort,
Lehký osvěžující dortík,
Mandlový nepečený dezert,
Kapučínový krém,
Kávový krém s jíškou,
Podkova,
Pudink,
Jogurtový amaroun,
Malá parádnice,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.