Maršmelounová hmota
Ingredience
90 - 100 g bonbónů marshmallows
lžíce citronové šťávy
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Bonbóny s citronovou šťávou dáme do misky a vložíme do mikrovlnky. Zapneme na plný výkon na 40 s. Bonbóny se roztaví a nafouknou, vznikne lepkavá hmota. Do ní postupně zapracováváme prosátý cukr, dokud nevznikne pružná hmota, ze které se dá modelovat. Za stálého podsypávání cukrem ji rozválíme na tenko (asi 2 - 3 mm) a potáhneme jí vychlazený dortík. Zbytkem hmoty libovolně dozdobíme.
Obměna: K bonbónům a citronové šťávě přidáme před vložením do mikrovlnky 15 g hořké čokolády. Po vytažení k rozpuštěné hmotě prosijeme lžíci kakaového prášku a dále postupujeme stejně. Vznikne pěkně hnědá a velmi chutná tvárná hmota.
Podobné recepty:
Jahodová dýně,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Pavouk,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Pečený jahodový tvaroh,
Růžové srdce,
Beruška,
Písecký dort,
Tlačenková podkova,
Zdobení dortu přes šablonu,
Kočičí dort,
Vanilkový tvarohový krém,
Tvarohové amolety,
Drak,
Jahodová louka,
Kávovo-oříškové roládky,
Dort Malakov,
Slané srdce,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Staročeské lívance,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.