Modelovací čokoláda

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g hořké čokolády
30 ml vody
30 g cukru
90 g glukózy

Postup

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:09:11 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři