Modelovací čokoláda
Ingredience
300 g hořké čokolády
30 ml vody
30 g cukru
90 g glukózy
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.
Podobné recepty:
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Kokosový krém s medem,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Jogurtový amaroun,
Pečený jahodový tvaroh,
Svěží ananasový dezert,
Tanec motýlů,
Kakaovo-vanilkový dort,
PF 2009,
Banánový sen,
Zkušební vzorek,
Nepravé tiramisu,
Dortíčky,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Medovník - Iva,
Zavináč,
Šlehačkovo-pudinkový dezert,
Vlajka,
Stomix,
Košík,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.