Modelovací čokoláda
Ingredience
300 g hořké čokolády
30 ml vody
30 g cukru
90 g glukózy
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.
Podobné recepty:
Pudinkový krém jinak,
PF 2009,
Tatrankové pracny s kokosem,
Medovník,
Jablkový dort,
Jablkový pudinkový dort,
Čokodort,
Tvarohový dort,
Dort mašinka,
Šlehačkovo-čokoládový,
S koníkem,
Pudinkový krém,
Čokoládová poleva,
Šlehačková bomba s ovocem,
Svatební kopretiny - zelený,
Čokoládový krém jinak,
Jahodové srdce,
Tanec motýlů,
Kapučínový krém,
Škvarkové placičky s mákem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.