Modelovací čokoláda
Ingredience
300 g hořké čokolády
30 ml vody
30 g cukru
90 g glukózy
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.
Podobné recepty:
Mandlovo-čokoládový korpus,
Čokobanánový dort,
Kniha - skládaný dort,
Patrové srdce,
Ovocný dort 2,
Tučňáci,
Dortový korpus,
Falešný marcipán,
Variace na písecký dort,
Žloutkový krém,
Ořechový korpus s krupicí,
Kávový s kopretinami,
Kakaový korpus,
Plněný slaný koláč,
Otakárek meruňkový,
Štafetky,
Jablkový pudinkový dort,
S drakem,
Roláda s mozaikou,
Dort s vláčkem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.