Modelovací čokoláda
Ingredience
300 g hořké čokolády
30 ml vody
30 g cukru
90 g glukózy
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.
Podobné recepty:
Bílková roláda,
Pudinkové be-be řezy,
Formule 1,
Traktor,
S koníkem,
Pomerančový dort,
Vaječný šlehaný krém,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Štafetky,
Otakárek meruňkový,
Drak,
Jablkový dort,
S jedlou fotografií,
Dort s autíčky,
Písecký dort,
Jahodová louka,
Šlehačková šachovnice,
Půlnoční dort,
Vídeňský zákusek,
S drakem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.