Modelovací čokoláda
Ingredience
300 g hořké čokolády
30 ml vody
30 g cukru
90 g glukózy
Postup
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (pomalu, voda nesmí vařit).
Vodu s cukrem svaříme na hustý sirup. Odstavíme, přidáme glukózu a rozmícháme dohladka. Tuto hmotu vlijeme do rozpuštěné teplé čokolády a dobře vymícháme na hustou hmotu, která se nelepí na stěny nádoby.
Necháme vychladnout a rukama na vále důkladně propracujeme. Uložíme do mikrotenového sáčku a před dalším použitím necháme několik hodin uležet. Hmota částečně ztvrdne, ale po krátkém zahřátí zase změkne.
Podobné recepty:
Ježek,
Kapučínový krém,
Rozkvetlá bábovka,
Maturitní,
Nepečený tříbarevný dort,
Tenisová raketa,
Krajkový s mašličkami,
Pytel peněz,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Ovocný dort 2,
Karamelový dort,
Jubilant,
Pudink,
Jablečná roláda,
Plněný slaný koláč,
Melounový dezert,
Kakaový krém s nutellou,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Čokoládový s banány,
Řezy Tatran,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.