Čokobanánový dort

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 250 ml bílků (7)
250 g cukru krupice
130 ml žloutků (8)
trochu strouhané pomerančové kůry
130 ml oleje
70 g kakaového prášku
50 g hrubé mouky
130 g hladké mouky
špetka mleté skořice
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
150 g banánového zeesanu
125 g vody
2 zralé banány (ne hnědé)
poleva: 200 ml smetany ke šlehání
150 g hořké čokolády
dále: rum
modelovací čokoláda
čokoládové lanýže
pařížská šlehačka
čokoládové filigránky

Postup

Upečeme kakaový korpus a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Studený korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme, prokapame podle chuti rumem a promažeme banánovou šlehačkou. Část si necháme na potření celého dortu zvenku, stačí tenká vrstvička na vyrovnání nerovností. Dáme do ledničky vychladit. Ztuhlý vychlazený dort polijeme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout. Z modelovací čokolády rozválíme dlouhý pruh a nakrájíme z něho úzké trojúhelníky. Ty nalepíme po obvodu dortu a špičky trochu ohneme. Dort dozdobíme pařížskou šlehačkou, čokoládovými lanýži a filigránkami. Pro slavnostní příležitost můžeme dort převázat mašlí.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:16:14 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři