Čokoládový dort

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 5 vajec
200 g cukru krupice
3 lžíce kakaa
necelých 200 g hladké mouky
5 lžic oleje
krém: 150 g másla
100 g moučkového cukru
250 ml mléka
30 g hladké mouky
100 g hořké čokolády
dále: rum
marcipán ze salka
čokoládová poleva

Postup

Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku s kakaem. Těsto nalijeme do formy ve které jsme vymazali a vysypali dno. Upečeme ve vyhřáté troubě (190°C asi 30 minut). Necháme vychladnout. Studený korpus vodorovně prořízneme. Spodní plát pokapeme rumem, natřeme silnou vrstvu čokoládového krému a přiklopíme horním plátem, jehož řeznou stranu jsme rovněž pokropili rumem. Krémem potřeme i boky a povrch. Dáme ztuhnout do ledničky. Čokoládovou polevu rozpustíme a potřeme jí boční stěny. Opět dáme ztuhnout do ledničky. Z marcipánu vykrojíme požadovaný tvar ( je dobré udělat si papírovou šablonu), kterým překryjeme povrch dortu. Dozdobíme marcipánovými kytičkami nebo jinými ozdobami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:18:00 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři