Kávový dort s čokoládou
Ingredience
korpus: 4 vejce
špetka soli
250 g krystalového cukru
100 g oleje
100 ml teplé vody
250 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
1 lžíce rumu
krém: kávový
dále: rum
modelovací čokoláda
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej, vmícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, asi 40 minut). Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme, jednotlivé plátky pokropíme rumem a promažeme krémem. Nakonec pomažeme celý dort zvenku a dáme do ledničky ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme rozválenou modelovací čokoládou a ozdobíme ozdobami, které jsme si z modelovací čokolády udělali předem.
Podobné recepty:
Ořechový dort s pařížským krémem,
Čokoládový krém,
Vanilkový dárek,
Dort Jadran,
Tvarohové suflé,
Oříškový dort s perličkami,
Tvarohovo-jahodový dort,
Kokosová roláda s medem,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Tvarohové amolety,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Tvarohový dort s pažitkou,
Písecký dort,
Dort Raffaello,
Plněný slaný koláč,
Alenčin tvarohový dortík,
Dort s koníkem,
Vaječný šlehaný krém,
Okno,
Krém s nutellou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.