PF 2009
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
krém: vanilkový nebo jakýkoliv jiný světlý
poleva: cukrová z poloviční dávky
na dohotovení: rum
rybízová marmeláda
kokos
falešný marcipán nebo jiná modelovací hmota
Postup
Podle receptu na dortový korpus upečeme piškot a necháme vychladnout. Korpus rozkrojíme vodorovně na tři části, které pokropíme rumem a promažeme marmeládou a krémem. Krémem potřeme celý dort i zboku a obalíme v kokosu. Dáme do ledničky a připravíme polevu. Tou polijeme povrch dortu a necháme zaschnout. Nakonec dort dozdobíme zbylým krémem a marcipánovými ozdobami.
Podobné recepty:
Mandlový dort s vaječným likérem,
Žloutkový krém,
Nebeská roláda,
Pomerančový dort,
Lískooříškový krém,
Dort Raffaello,
Dort panenka (ořechový),
Želvička,
Karamelová roláda,
Jogurtový amaroun,
Stomix,
Tvarohový dort,
Kardinálovy řezy,
Nepečený tříbarevný dort,
Vanilkovo-višňová roláda,
Kaštanová roláda,
Višňová roláda,
Dvě panenky,
Tři květiny pro dědečka,
Vojtíšek,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.