Růžové srdce
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
100 g hladké mouky
1 lžíce kapučína (prášek)
60 g mletých ořechů
4 lžíce oleje
dále: kapučínový krém
cukrová poleva z poloviční dávky
potravinářské barvivo
marcipánové kytičky
rum
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou s ořechy a kapučínem. Těsto urovnáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a upečeme ( asi 25 - 30 minut při 190°C). Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho vodorovně rozkrojíme. Jednu část pokropíme rumem, natřeme vrstvu krému, který jsme obarvili na růžovo, a přiklopíme druhou částí, kterou můžeme rovněž pokropit rumem (není nutné). Krémem potřeme dort i z boku a obsypeme kokosem. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort polijeme cukrovou polevou a dozdobíme krémem a marcipánovými kytičkami.
Podobné recepty:
Vaječný šlehaný krém,
Pudinkový dort s ovocem,
Ořechová nádivka do dortu,
Chlebový dort,
Smetanový Be-be dezert,
Modelovací a potahovací hmota,
Košík s kopretinami,
Lískooříškový krém,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Zdobení dortu přes šablonu,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Jahodová louka,
Tučňáci,
Mandlovo-čokoládový dort,
Míč,
Kakaová roláda s tvarohem,
Třepací dort hnědý,
Aspikový dort,
Šlehačkovo-čokoládový,
Francouzské vánoční poleno,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.