Šlehačkový dortík

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 4 vejce
150 g cukru krupice
90 g hladké mouky
30 g kakaového prášku
3 lžíce oleje
krém: 250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce čokoládového kapučína (prášek)
na ozdobu: 150 ml mléka
1 šlehačka v prášku
kakaový prášek
dále: rum
meruňkovo-jablečná marmeláda

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom vešleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalijeme do dortové formy (průměr 18 cm) a pečeme asi 30 minut při 200°C. Necháme vychladnout. Studený korpus vodorovně rozpůlíme. Dolní půlku pokapeme rumem a potřeme tenkou vrstvou marmelády. Smetanu s cukrem a ztužovačem ušleháme. Přisypeme kapučíno a ještě chvíli šleháme. Větší část krému natřeme na korpus potřený marmeládou a přiklopíme druhou půlkou. Zbytkem krému potřeme celý dortík zvenku. Horní plochu posypeme přes sítko kakaem. Šlehačku v prášku připravíme podle návodu na obalu a dortík jí ozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:46:25 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři