Třepací dort hnědý
Ingredience
těsto: 2 vejce
70 g hladké mouky
10 g kakaového prášku
80 g cukru krupice
2 lžíce oleje
náplň: 2 plechovky mandarinkového kompotu
500 ml smetany ke šlehání
2 pudinky bez vaření Creme Olé čokoládové
1 želatinový ztužovač
na ozdobení: 250 ml smetany ke šlehání Rama Cremefine
2 lžíce kakaového prášku
1 vanilkový cukr
50 g nastrouhané hořké čokolády
Postup
Upečeme nízký dortový korpus a necháme vychladnout.
Do uzavíratelné nádoby s těsnícím víkem nalijeme oba kompoty i se šťávou, smetanu a nasypeme oba pudinky. Uzavřeme a prudce nádobou třepeme, dokud nevznikne krém (trvá to asi půl minuty).
Do tohoto krému vmícháme želatinový ztužovač (postupujeme podle návodu na sáčku).
Kolem korpusu dáme dortový prstenec, vložíme všechen krém a lžící ho urovnáme. V ledničce necháme ztuhnout asi 2 hodiny.
Smetanu s vanilkovým cukrem a kakaem ušleháme dohusta.
Odstraníme z dortu prstenec a boční stěnu potřeme kakaovou šlehačkou.
Povrch dortu posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme zbytkem šlehačky, případně dalšími ozdobami podle možností.
Podobné recepty:
Slaný s muchomůrkou,
Drak,
Čokoládový dezert pokušení,
Fitness piškotový dezert,
Kniha,
Pikantní ořechová roláda,
Meďáky,
Dort Raffaello,
Piškotový dort,
Karamelový dort,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Řez tiramisu,
Míč,
Dort s fernetem,
Tanec motýlů,
Košík s kopretinami,
Aspikový dort,
Tiramisu řez,
Ovocný dort 2,
Dort Jadran,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.