Variace na písecký dort
Ingredience
korpus: 2 vejce
80 g cukru krupice
2 lžíce oleje
80 g hladké mouky
náplň: 2x250 ml smetany ke šlehání
2 želatinové ztužovače
1 vanilkový cukr
100 ml vaječného likéru
1 sáček červeného dortového želé
dále: pikantní džem (použila jsem směs lesních plodů)
několik lžic vaječného likéru
šlehačka na ozdobu (není nutná)
Postup
Nejdříve uvaříme želé podle návodu na sáčku, nalijeme do hlubšího talíře nebo misky a necháme ztuhnout.
Korpus upečeme ve formě o průměru 23 cm a necháme vychladnout.
Studený pokropíme likérem a počkáme, až se vsákne (chvíli to trvá). Pak ho pomažeme džemem.
Kolem dortu těsně upevníme dortový kruh.
250 ml smetany ušleháme dotuha. Spojíme s želatinovým ztužovačem (podle návodu na sáčku), vmícháme nadrobno posekané želé, 2 lžíce likéru a rovnoměrně rozetřeme na dort. Dáme do ledničky ztuhnout.
Dalších 250 ml smetany ušleháme s vanilkovým cukrem. Smícháme s druhým ztužovačem, vmícháme 100 ml likéru a nalijeme na ztuhlý dort. Opět necháme v ledničce dokud hmota neztuhne.
Z vychlazeného dortu opatrně ostrým nožem oddělíme prstenec a dort libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Třepací dort hnědý,
Traktor,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Ořechový dort,
Dvě panenky,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Čoko-ovocný dort,
Čokoládový dezert pokušení,
Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem,
Chlebový dort,
Dort s lodí,
Vanilkový dort,
Plněná kopule,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Svatební kopretiny - oranžový,
Tvarohová bábovka nepečená,
Podkova,
Kávový dort s čokoládou,
Dortový korpus,
Šlehačkovo-čokoládový,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.