Osvěžující stracciatela
Ingredience
těsto: 3 vejce
60 g cukru krupice
60 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
2 lžíce oleje
půl prášku do pečiva
náplň: 500 g bílého jogurtu (Hollandia)
2 sáčky vanilkového cukru
500 ml smetany ke šlehání (používám Rama Cremefine)
100 g hořké čokolády
100 g tyčiny Margot
1 želatinový ztužovač
na dokončení: 1 tyčinka ledové kaštany (50 g)
rum
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do dortové formy (průměr 28 cm) a upečeme (200°C, 10-15 minut).
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Do větší mísy nasypeme ztužovač, zalijeme 100 ml vody a metličkou rozšleháme. Po lžících vmícháme jogurt, pak ušlehanou smetanu a nakonec nahrubo nastrouhanou čokoládu a margotku.
Kolem vychladlého korpusu umístíme dortový ráfek. Korpus pokropíme rumem a rovnoměrně na něj natřeme náplň. Povrch posypeme nastrouhanými ledovými kaštany a dáme do ledničky ztuhnout.
Podobné recepty:
Semifreda bez formy,
Dortový korpus,
Jahodová louka,
Kávový dort s čokoládou,
Smrt čokoládou,
Punčová roláda,
Ořechový korpus,
Plněný slaný koláč,
Kakaová poleva,
Čokoládový krém,
Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem,
Kávová stracciatela,
Šlehačkový dort,
Kávový dort s čokoládou,
Smetanový Be-be dezert,
Mandlovo-čokoládový korpus,
Zkušební vzorek,
Tiramisu řez,
Jahodová dýně,
Beruška,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.