Osvěžující stracciatela

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 3 vejce
60 g cukru krupice
60 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
2 lžíce oleje
půl prášku do pečiva
náplň: 500 g bílého jogurtu (Hollandia)
2 sáčky vanilkového cukru
500 ml smetany ke šlehání (používám Rama Cremefine)
100 g hořké čokolády
100 g tyčiny Margot
1 želatinový ztužovač
na dokončení: 1 tyčinka ledové kaštany (50 g)
rum

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do dortové formy (průměr 28 cm) a upečeme (200°C, 10-15 minut).

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Do větší mísy nasypeme ztužovač, zalijeme 100 ml vody a metličkou rozšleháme. Po lžících vmícháme jogurt, pak ušlehanou smetanu a nakonec nahrubo nastrouhanou čokoládu a margotku.

Kolem vychladlého korpusu umístíme dortový ráfek. Korpus pokropíme rumem a rovnoměrně na něj natřeme náplň. Povrch posypeme nastrouhanými ledovými kaštany a dáme do ledničky ztuhnout.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 22:00:35 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři