Osvěžující stracciatela
Ingredience
těsto: 3 vejce
60 g cukru krupice
60 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
2 lžíce oleje
půl prášku do pečiva
náplň: 500 g bílého jogurtu (Hollandia)
2 sáčky vanilkového cukru
500 ml smetany ke šlehání (používám Rama Cremefine)
100 g hořké čokolády
100 g tyčiny Margot
1 želatinový ztužovač
na dokončení: 1 tyčinka ledové kaštany (50 g)
rum
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do dortové formy (průměr 28 cm) a upečeme (200°C, 10-15 minut).
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Do větší mísy nasypeme ztužovač, zalijeme 100 ml vody a metličkou rozšleháme. Po lžících vmícháme jogurt, pak ušlehanou smetanu a nakonec nahrubo nastrouhanou čokoládu a margotku.
Kolem vychladlého korpusu umístíme dortový ráfek. Korpus pokropíme rumem a rovnoměrně na něj natřeme náplň. Povrch posypeme nastrouhanými ledovými kaštany a dáme do ledničky ztuhnout.
Podobné recepty:
Dort panenka (ananasový),
Tlačenková podkova,
Nebeská roláda,
Štafetky,
Dort za sběr 2,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Míč,
Dášin marcipán,
Piškotová roláda,
Akvárium,
Banánová šlehačka,
Dort s lodí,
Tvarohovo-špenátový koláč se šunkou,
Banánový sen,
Kakaová poleva,
Bábovka jako tiramisu,
Řez tiramisu,
Jablečná roláda,
Karamelový krém smetanový,
Smrt čokoládou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.