Roládový dort
Ingredience
roláda: 6 vajec
140 g krystalového cukru
80 g hladké mouky
marmeláda
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
2 vrchovaté lžíce moučkového cukru
500 g zakysané smetany
1 želatinový ztužovač
dále: 1 sáček červeného dortového želé
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a nakonec krátce zašleháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).
Po vytažení z trouby ihned stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Upečený plát potřeme marmeládou, srolujeme a necháme do druhého dne v chladu.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Pak vmícháme zakysanou smetanu a moučkový cukr podle chuti. Nakonec spojíme se želatinovým ztužovačem podle návodu na sáčku.
Roládu nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Kolečky rolády vyložíme dno dortové formy. Na ně urovnáme smetanovou náplň a přikryjeme dalšími kousky rolády.
Želé připravíme podle návodu na sáčku a zalijeme povrch moučníku. Uložíme do ledničky a necháme několik hodin ztuhnout.
Podobné recepty:
Dort za sběr 1,
Pomerančový dort,
Pudinkový krém,
Medovník,
Jirkova slivovice,
Akvárium,
Svatební dort,
Štafetky,
Piškotová roláda,
Pudinkový dort s ovocem,
Růžové srdce,
Letní dortík s třešněmi,
Vanilmixový krém,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Věnečky od Dany,
Semifreda bez formy,
Mramorový dort,
Ořechovo-karamelová roláda,
Švédské palačinky,
Větrníky se slanou náplní,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.