Jubilant

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 6 vajec
150 g másla
150 g cukru krupice
150 g hořké čokolády
1 lžíce vody
150 g polohrubé mouky
dále: pikantní marmeláda (nejlépe rybízová)
čokoládová poleva
ananasový kompot
smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
několik lžic rumu

Postup

Čokoládu nalámeme na kousky, pokropíme lžící vody a ve vodní lázni necháme rozpustit. Změklé máslo s cukrem třeme do pěny. Po jednom postupně zašleháme žloutky, potom měkkou čokoládu. Nakonec střídavě vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a hrubou moukou vysypaným dnem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme. Trvá to asi 30 minut, zkoušíme špejlí. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho dvakrát vodorovně rozkrojíme. Dva dolní pláty pokropíme rumem, vydatně potřeme marmeládou a všechny tři naskládáme na sebe. Zatížíme a necháme uležet. Polevu rozehřejeme. Dort položíme na mřížku, polevu nalijeme na povrch dortu a krouživým pohybem dortu ji necháme roztéct po celém povrchu i z boku. Po zatuhnutí polevy dort dozdobíme smetanou ušlehanou dotuha se ztužovačem a pokrájeným ananasem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 22:06:58 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři