Šlehačková bomba s ovocem
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
1 želatinový ztužovač Dr.Oetker (50 g)
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru krupice
1 plechovka broskvového kompotu (410 g)
180 g červeného rybízu
piškot: 3 vejce
90 g cukru krupice
120 g hladké mouky
na ozdobu: hořká čokoláda
strouhaný kokos
Postup
Nejdřív upečeme piškot - vejce s cukrem ušleháme do světlé husté pěny, vmícháme mouku a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme dorůžova asi 8 minut při 200°C. Necháme vychladnout. Rybíz zasypeme vanilkovým cukrem, broskve zcedíme a nakrájíme na drobné kousky. Smetanu se lžící cukru ušleháme dotuha. Do větší misky dáme 100 ml kompotové šťávy, přisypeme ztužovač a metličkou dobře rozšleháme. Po částech přidáváme šlehačku a zlehka vmícháme, nakonec vmícháme všechno ovoce. Hlubší mísu vyložíme fólií a nalijeme do ní polovinu hmoty. Z piškotového plátu vykrojíme kolečko příslušné velikosti a ovocnou šlehačku jím zakryjeme. Nalijeme zbytek šlehačky a překryjeme druhým - větším kolem piškotu. Lehce přimáčkneme, překryjeme fólií a dáme do ledničky ztuhnout (2 - 3 hodiny). Po ztuhnutí vyklopíme na talíř, posypeme strouhanou čokoládou a moučkovým cukrem nebo kokosem. Podle možností a fantazie můžeme použít i jiné ovoce.
Podobné recepty:
Nepravé tiramisu,
Šestihran s růžemi,
Mandlovo-čokoládový dort,
Pudinkový krém,
Škopíček plný rybiček,
Bílková roláda,
Štafetky,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Vaječný šlehaný krém,
Pudinkové be-be řezy,
Nepečený ovocný dort,
Semifreda s jahodami,
Třené lívance,
Hustá čokoládová poleva,
Mramorovaný korpus,
Rychlá šlehačková roláda,
Třepací dort hnědý,
Věnečky od Dany,
Vanilkový dort,
Ananasové nebe,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.