Autíčkový bez mléčné bílkoviny
Ingredience
korpusy: 10 vajec
400 g cukru krupice
10 lžic oleje
400 g hladké mouky
1. krém: 500 g hery
2 sáčky jahodového pudinkového prášku
2 lžíce polohrubé mouky
800 ml šťávy z jahodového kompotu (co chybí, doplníme 100% jahodovou šťávou) 300 g moučkového cukru
2. krém: 200 g hery
4 lžíce cukru (podle chuti)
5 lžic jahodové marmelády
dále: kompotované jahody (ze dvou plechovek)
jahodová šťáva
jahodová marmeláda
potahovací hmota white icing
Postup
Připravíme těsto na korpus. Trochu nalijeme do formy o průměru 16 cm, zbytek do formy o průměru 28 cm. Upečeme a necháme vychladnout.
1 krém: V hrnku v troše jahodové šťávy rozmícháme pudinkové prášky a mouku. Zbytek šťávy zahřejeme, do horké vlijeme obsah hrnku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Heru ušleháme s cukrem a po lžících vešleháme vlažnou jahodovou kaši.
2. krém: heru s cukrem a marmeládou důkladně vyšleháme do pěny.
Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prokapeme šťávou, promažeme marmeládou, 1. krémem a proložíme okapanými jahodami. Dáme vychladnout. Pak celý povrch korpusů potřeme 2. krémem.
Důkladně vychlazené a ztuhlé korpusy potáhneme potahovací hmotou, posadíme na sebe a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Jablkový pudinkový dort,
Punčová roláda,
Drak,
Roláda s nutellou a jahodami,
Dort s fernetem,
Falešný marcipán,
Medovník,
Alenčin tvarohový dortík,
Vanilkový tvarohový krém,
Meruňkový zkušební,
Dortový korpus,
Lotoskvítky,
Tanec motýlů,
Kočičí dort,
Jogurtový amaroun,
Šestihran s růžemi,
Šlehačkový dort,
Jubilant,
Kávovo-oříškové roládky,
Ananasové nebe,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.