Autíčkový bez mléčné bílkoviny

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty dezerty » Autíčkový bez mléčné bílkoviny

Hodnocení receptu

Ingredience

korpusy: 10 vajec
400 g cukru krupice
10 lžic oleje
400 g hladké mouky
1. krém: 500 g hery
2 sáčky jahodového pudinkového prášku
2 lžíce polohrubé mouky
800 ml šťávy z jahodového kompotu (co chybí, doplníme 100% jahodovou šťávou) 300 g moučkového cukru
2. krém: 200 g hery
4 lžíce cukru (podle chuti)
5 lžic jahodové marmelády
dále: kompotované jahody (ze dvou plechovek)
jahodová šťáva
jahodová marmeláda
potahovací hmota white icing

Postup

Připravíme těsto na korpus. Trochu nalijeme do formy o průměru 16 cm, zbytek do formy o průměru 28 cm. Upečeme a necháme vychladnout.

1 krém: V hrnku v troše jahodové šťávy rozmícháme pudinkové prášky a mouku. Zbytek šťávy zahřejeme, do horké vlijeme obsah hrnku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Heru ušleháme s cukrem a po lžících vešleháme vlažnou jahodovou kaši.

2. krém: heru s cukrem a marmeládou důkladně vyšleháme do pěny.

Vychladlé korpusy dvakrát prokrojíme, prokapeme šťávou, promažeme marmeládou, 1. krémem a proložíme okapanými jahodami. Dáme vychladnout. Pak celý povrch korpusů potřeme 2. krémem.

Důkladně vychlazené a ztuhlé korpusy potáhneme potahovací hmotou, posadíme na sebe a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:27:31 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři