Banánové letadélko
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
náplň: 100 g banánového zeesanu
125 g vody
500 ml smetany ke šlehání
100 g mléčné čokolády
krém: 150 g másla
3 lžíce meruňkové marmelády
dále: šťáva z 1 malého mandarinkového kompotu
potahovací hmota white icing
Postup
Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 24 cm podle tohoto receptu. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do polotuha. Ve větší misce rozšleháme ruční metličkou zeesan s vodou, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vařečkou vmícháme nahrubo postrouhanou čokoládu. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Jednu část pokropíme mandarinkovou šťávou a natřeme na ni polovinu náplně. Přiložíme druhou část korpusu, zopakujem postup a přikryjeme poslední částí. Lehce přimáčkneme a nožem opatrně setřeme náplň, která vyčnívá z dortu ven. Dáme ztuhnout do ledničky. Krém připravíme důkladným našleháním másla s marmeládou a ztuhlý dort jím celý potřeme. Opět necháme vychladit. Nakonec dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Pudink,
Smetanový dort,
Tenisová raketa,
Melounový dezert,
Traktor,
Jogurtový amaroun,
Kávový krém s jíškou,
Mandlovo-čokoládový dort,
S ovocem a se šlehačkou,
Kakaový korpus,
Pro fotbalistu,
Dort s kuželkami,
Kniha - skládaný dort,
Třepací dort hnědý,
Svatební dort,
Francouzské vánoční poleno,
Tučňák,
Maršmelounová hmota,
Banánové letadélko,
Míč,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.