Banánový sen
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g banánového zeesanu
50 ml vody
1OO g mléčné čokolády
višňový gel
krém: 100 g másla
2-3 lžíce nutelly
Postup
Těsto připravíme podle receptu na korpus a upečeme na velkém plechu, vyloženém papírem na pečení. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vařečkou vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. Vychladlý korpus rozkrojíme na třetiny. Jednu část potřeme tenkou vrstvou višňového gelu a na něj rozetřeme polovinu náplně. Přiložíme druhou třetinu korpusu a postup zopakujem. Přikryjeme poslední částí a dáme ztuhnout do ledničky. Celý dortík pomažeme nutellovým krémem (máslo vyšlehat s nutellou) a znovu dáme ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Dortový korpus,
Věnečky od Dany,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Meruňkový zkušební,
Žabí princ,
Kávový dortík,
Vanilkový dort,
Mandarinkový řez,
Plněná kopule,
Ořechový dort,
Kapučínová roláda,
Roláda s nutellou a jahodami,
Falešný marcipán,
Sníh do kremrolí,
Nebeská roláda,
Mramorovaný korpus,
Kaštanová roláda,
Banánové letadélko,
Slaná cuketová bábovka,
Kakaovo-vanilkový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.