Beruška
Ingredience
těsto: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 g tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
1 želatinový ztužovač
1 plechovka jahodového kompotu
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti
na dokončení: 3 lžíce máslového krému nebo marmelády
marcipán nebo jiná potahovací a modelovací hmota
Postup
Z uvedených surovin připravíme těsto a upečeme v profesionální sadě na pečení dortů (viz recept plněná kopule). Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Tvaroh rozmícháme dohladka s několika lžícemi šťávy z kompotu a vmícháme do něj šlehačku. Podle návodu na sáčku zapracujeme želatinový ztužovač se 100 ml vody a podle chuti dosladíme. Všechno společně krátce prošleháme a vmícháme pokrájené jahody. Jahodovou hmotou naplníme dutinu v kouli a přiklopíme. Dáme do ledničky ztuhnout. Ztuhlý dort vyklopíme, celý povrch potřeme tenkou vrstvou krému nebo marmelády a potáhneme potahovací hmotou obarvenou na červeno. Zbytkem hmoty dozdobíme.
Podobné recepty:
Pařížská šlehačka 1,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Čokoládový krém,
Tvarohový dort s pažitkou,
Ovocný dort,
Jahodová dýně,
Jablkový dort,
Meďáky,
Mátová zmrzlina,
Ovocný dort 3,
Čokoládový dort,
Dort s autíčky,
Kapučínový krém,
Šlehačková vejce,
Vanilkovo-višňová roláda,
Punčová roláda,
Dort za sběr 1,
Karamelová roláda,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Kakaový korpus,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.