Dort panenka (ananasový)

Hodnocení receptu

Ingredience

Těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
4 lžíce oleje
špetka soli
Krém: 400 ml ananasové šťávy (z kompotu nebo džus)
1 pudinkový prášek ananasový
1 lžíce polohrubé mouky
150 g mletého cukru
250 g másla
falešný marcipán: 1 krabice sušeného mléka
1 plechovka Salka
2 lžičky oleje
asi 1 dl vody
potravinářská barva

Postup

Piškotový korpus upečeme den dopředu. Šleháme bílky se špetkou soli, až se začne tvořit sníh, přidáme cukr a vyšleháme dotuha. Potom jeden po druhém zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme mouku. Naplníme formu (pokud nemáme speciálně na panenku, můžeme použít formu na bábovku nebo nerezovou misku), kterou jsme důkladně vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, zkoušíme špejlí. Krém: Z ananasové šťávy, pudinkového prášku a mouky uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a po lžících vešleháváme ananasovou kaši (musí mít stejnou teplotu jako máslo). Důkladně vyšleháme. Korpusy vodorovně prořízneme, řezné plochy pokapeme rumem, potřeme marmeládou (není nutné) a krémem. Poskládáme zpátky na sebe a celé zvenku potřeme krémem. Dáme do ledničky pořádně vychladit a ztuhnout. Marcipán vyrobíme zpracováním všech surovin dohromady a podle potřeby obarvíme. Vyválíme kruh potřebné velikosti, případně ozdobíme a přeneseme na krémem potřený vychlazený korpus. Naaranžujeme jako sukni. Shora zapíchneme panenku a upravíme případné nedostatky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 09:33:25 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři