Drak
Ingredience
těsto: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
200 g hladké mouky
40 g kakaa
krém: 250 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
cca 5 lžic moučkového cukru
dále: falešný marcipán
potravinářské barvy
rum
rybízová marmeláda
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 10 minut). Uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem (podle chuti) vyšleháme do pěny a po lžících vešleháme vychladlý pudink. Vychladlý plát těsta rozkrojíme na poloviny a z každé vykrojíme tvar draka. Z odřezků poskládáme ještě jeden takový stejný tvar, podle potřeby kousky přiřízneme. Jeden plát pokropíme rumem, potřeme marmeládou a pak krémem. Naskládáme další "plát" z odřezků, opět pokropíme rumem, potřeme marmeládou a krémem. Přiložíme druhý celý plát a celý dort ze všech stran potřeme krémem a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dort potáhneme marcipánem a podle vlastních představ dozdobíme.
Podobné recepty:
Piškotová roláda,
Čokobanánový dort,
Ježek,
Plněná kopule,
Sýrový koláč se šunkou,
Čokoládový s banány,
Košík,
Šlehačková vejce,
Kokosová roláda s medem,
Tiramisu řez,
Stomix,
Jablkový dort,
Modrozelený s lentilkami,
PF 2009,
Jarmilčiny kremrole,
Mašličkový,
Bílková roláda,
Slané srdce,
Pařížské palačinky,
Ananasové nebe,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.