Kakaovo-vanilkový dort

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 6 vajec
špetka soli
240 g krupicového cukru
3 lžíce kakaa
hladké mouky tolik, aby jí dohromady s kakaem bylo 240 g
6 lžic oleje
krém: 200 g vanilmixu
500 ml vody
3 lžíce rumu
250 g másla
4 lžíce moučkového cukru
dále: marcipán ze salka
rum

Postup

Bílky se špetkou soli šleháme. Postupně přidáváme a zašleháváme cukr. Ušleháme tuhý lesklý sníh. Postupně po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Nakonec vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem a při 180°C pečeme asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím připravíme krém z vanilmixu, případně jakýkoliv jiný oblíbený krém. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme, každou část pokropíme rumem, potřeme vrstvou krému, a naskládáme zpátky na sebe. Dort potřeme tenkou vrstvou krému i po bocích a na povrchu. Necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Vychlazený dort potáhneme marcipánem a libovolně ozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:00:19 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři