Kávový dort s čokoládou

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 4 vejce
špetka soli
250 g krystalového cukru
100 g oleje
100 ml teplé vody
250 g hladké mouky
1 vrchovatá lžíce kakaového prášku
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
1 lžíce rumu
krém: kávový
dále: rum
modelovací čokoláda

Postup

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej, vmícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (180°C, asi 40 minut). Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme, jednotlivé plátky pokropíme rumem a promažeme krémem. Nakonec pomažeme celý dort zvenku a dáme do ledničky ztuhnout. Vychlazený ztuhlý dort potáhneme rozválenou modelovací čokoládou a ozdobíme ozdobami, které jsme si z modelovací čokolády udělali předem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:01:06 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři