Kočičí dort
Ingredience
korpus: 8 vajec
320 g cukru krupice
8 lžic oleje
20 g kakaového prášku
300 g hladké mouky
náplň: 2 malé plechovky mandarinek
125 g jogurtového zeesanu
250 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
krém: 120 g másla
3 lžíce nutelly
dále: rum
potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Těsto na dortový korpus rozdělíme do forem o průměru 24 cm a 13 cm. Upečeme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Vychladlé korpusy každý dvakrát prokrojíme.
Připravíme jogurtovou šlehačku, ale místo vody použijeme pro rozmíchání zeesanu šťávu z mandarinkového kompotu.
Pláty korpusu prokapeme rumem, promažeme náplní a proložíme kompotovanými mandarinkami. Dáme ztuhnout do ledničky.
Krém připravíme důkladným našleháním másla s nutellou.
Celý dort pomažeme krémem a necháme zase vychladit a ztuhnout.
Potom potáhneme obarvenou potahovací hmotou a dozdobíme předem vymodelovanými ozdobami.
Podobné recepty:
Tvarohové amolety,
Smetanový Be-be dezert,
Dort mašinka,
Chlebový dort,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Ořechová roláda,
Štafetky,
Jahodová dýně,
Šestihran s růžemi,
Alenčin tvarohový dortík,
Červené růže,
Modelovací a potahovací hmota,
Jogurtový amaroun,
Sníh do kremrolí,
Dort za sběr 2,
Broskvový amaroun,
Srdce pro babičku,
Vojtíšek,
Krabdort,
Akvárium,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.