Košík s kopretinami

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
krém: 250 g másla
200 g vanilmixu
500 ml vody
4 lžíce rumu
dále: višňový gel
rum
nutella
white icing (nebo jiná modelovací hmota)

Postup

Upečeme korpus ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Krém: vanilmix s vodou a rumem rozšleháme a postupně vešleháme změklé máslo. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Horní část necháme celou, z prostřední odkrojíme po obvodu asi centimetrový pásek a z nejnižší části asi dvoucentimetrový. Dolní (nejmenší) část pokropíme rumem, potřeme gelem a krémem. Přiložíme prostřední kruh, a zopakujeme. Nakonec přikryjeme horní (největší) částí. Odkrojky z korpusu rozdrobíme, pokropíme 3-4 lžícemi rumu a smícháme se zbylým krémem. Vmícháme 3-4 lžíce nutelly a dobře rozmícháme. Touto hmotou košík dotvarujeme (zarovnáme boky a můžeme mírně vyboulit povrch). Dáme ztuhnout do ledničky. Boční stěnu košíku potáhneme hnědou potahovací hmotou, do které jsem otiskli motiv pleteniny. Z téže hmoty vyválíme dlouhé tenké válečky, upleteme copánek a položíme ho nahoru po obvodu košíku. Zapíchneme uši připevněné na špejlích (nutno připravit aspoň tři dny předem aby ztuhly) a povrch košíku potáhneme kruhem zelené hmoty. Nakonec dozdobíme dopředu připravenými kopretinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:07:32 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři