Medvídek s dortíkem

Hodnocení receptu

Ingredience

větší korpus: 7 vajec
280 g cukru krupice
7 lžic oleje
140 g mletých ořechů
140 g hladké mouky
menší korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
80 g mletých ořechů
80 g hladké mouky
1 náplň: 500 g másla
5 lžic moučkového cukru (podle chuti)
200 g vanilmixu
500 ml vody
5 lžic rumu
2. náplň: 500 ml smetany ke šlehání
100 g čokoládového zeesanu
100 ml vody
cukr podle chuti
dále: višňový gel
rum
white icing

Postup

Upečeme dva kulaté ořechové korpusy, jeden o průměru 26 cm, druhý 18 cm. Necháme vychladnout. 1. náplň: máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Vanilmix zalijeme vodou a rumem, krátce prošleháme a po lžících zašleháme do másla. 2. náplň: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan zalijeme vodou a krátce prošleháme. Vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Osladíme podle chuti. Úplně vychladlé korpusy vodorovně dvakrát rozřízneme. První plát většího korpusu pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a rozetřeme vrstvu vanilkového krému. Přiložíme druhý plát, pokropíme rumem a rozetřeme vrstvu čokoládové šlehačky. Přiklopíme třetím plátem a celé potřeme shora i zboku vanilkovým krémem. Menší korpus naplníme stejně, jenom vynecháme višňový gel. Oba korpusy necháme pořádně ztuhnout v ledničce. Vychlazené korpusy potáhneme narůžovo obarveným icingem a znovu dáme pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Pak je posadíme na sebe a dozdobíme předem připravenými ozdůbkami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:16:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři