Mramorovaný s mečem
Ingredience
těsto: 4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
220 ml vody
100 g hořké čokolády
100 g čokolády Margot
1 mandarinkový kompot
3 lžíce višňového gelu
krém: 200 g másla
3 lžíce nutelly
dále: 100 ml rumu
potahovací hmota white icing
Postup
Upečeme mramorovaný korpus a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vařečkou vmícháme obě nahrubo postrouhané čokolády. Hmotu rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme okapané mandarinky. Korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Horní část položíme řezem nahoru, pokropíme rumem a rozetřeme šlehačku s mandarinkami. Přiložíme prostřední část korpusu, pokropíme rumem a rozetřeme druhou půlku šlehačky. Třetí část korpusu pokropíme rumem, rozetřeme na ni višňový gel a pak ji přiklopíme gelem dolů na šlehačku. Celý dort lehce zmáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Krém připravíme důkladným našleháním másla s nutellou. Ztuhlý dort převrátíme "vzhůru nohama" a celý potřeme nutellovým krémem. Opět necháme v ledničce ztuhnout. Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Karamelová roláda,
Čokoládový krém jinak,
Rychlá šlehačková roláda,
Třené lívance,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Šunkovo sýrová roláda s domácím pečivem,
Dvě panenky,
Svatební kopretiny - oranžový,
Kávová stracciatela,
Řezy Tatran,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Čokoládový krém,
Věnečky od Dany,
Dort za sběr 1,
Mramorový dort,
Kočičí dort,
Dort s kuželkami,
Kakaovo-vanilkový dort,
Šlehačková vejce,
Medovník,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.