Mramorovaný s mečem

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
220 ml vody
100 g hořké čokolády
100 g čokolády Margot
1 mandarinkový kompot
3 lžíce višňového gelu
krém: 200 g másla
3 lžíce nutelly
dále: 100 ml rumu
potahovací hmota white icing

Postup

Upečeme mramorovaný korpus a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme dotuha. Vařečkou vmícháme obě nahrubo postrouhané čokolády. Hmotu rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme okapané mandarinky. Korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Horní část položíme řezem nahoru, pokropíme rumem a rozetřeme šlehačku s mandarinkami. Přiložíme prostřední část korpusu, pokropíme rumem a rozetřeme druhou půlku šlehačky. Třetí část korpusu pokropíme rumem, rozetřeme na ni višňový gel a pak ji přiklopíme gelem dolů na šlehačku. Celý dort lehce zmáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Krém připravíme důkladným našleháním másla s nutellou. Ztuhlý dort převrátíme "vzhůru nohama" a celý potřeme nutellovým krémem. Opět necháme v ledničce ztuhnout. Vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:20:13 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři