Pro pana doktora
Ingredience
korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
180 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
100 g hořké čokolády
krém: 100 g másla
2-3 lžíce nutelly
dále: višňový gel
rum
potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Dortový korpus upečeme ve formě o průměru 23 cm. Necháme vychladnout.
Připravíme jogurtovou šlehačku a vmícháme do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Studený korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, promažeme višňovým gelem a naplníme šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s nutellou vyšleháme do hladké pěny a potřeme jí celý povrch dortu. Znovu dáme pořádně vychladit.
Ztuhlý vychlazený dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Falešný marcipán,
Ovocný dort,
Písecký dort,
Pudinkový dort s ovocem,
Mramorovaný korpus,
Větrníky se slanou náplní,
Karamelový krém s pudinkem,
Krém s nutellou,
Krtkův dort,
Jahodová Charlotte,
Tvarohovo-jahodový dort,
Kardinálovy řezy,
Melounový dezert,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Roláda s mozaikou,
Šlehačková vejce,
Čokoládový krém,
Lotoskvítky,
Nugátový dort,
Kapučínová roláda,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.