Rozkvetlá bábovka
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: 250 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
moučkový cukr cca 5 lžic
5 lžič višňového džemu
dále: rum (není nutný)
modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme (190°C, cca 35 minut). Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne (lépe se pak krájí). Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Přidáme k němu změklé máslo, cukr a pořádně našleháme hladký krém. Po lžících přišleháme džem. Vychladlou bábovku vyklopíme z formy a vodorovně několikrát prořízneme. Každou část pokapeme rumem a potřeme částí krému. Nakonec celou bábovku obmažeme krémem po povrchu a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazenou bábovku potáhneme rozválenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Karamelový krém s pudinkem,
Oplatkové řezy,
Pikantní ořechová roláda,
Pudinkové be-be řezy,
Jahodové tiramisu,
Jahodová louka,
PF 2009,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Vanilkový tvarohový krém,
Bob a Bobek,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Kniha,
Ježek,
Čokoládový dort,
Krtkův dort,
Jogurtový amaroun,
Dort s vláčkem,
Jablkový pudinkový dort,
Lotoskvítky,
Jubilant,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.