Stomix
Ingredience
světlé korpusy: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky - to všechno dvakrát
hnědý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
krém: 500 g másla
300 g vanilmixu
750 ml vody
5 lžic rumu
6 lžic moučkového cukru
na dokončení: modelovací hmota na potažení (K2) a ozdobení
rum
Postup
Z uvedených ingrediencí upečeme tři piškotové pláty na velkém plechu podle receptu na dortový korpus. Necháme vychladnout. Vanilmix s vodou a rumem krátce prošleháme a necháme odstát. Zatím ušleháme změklé máslo s cukrem do bílé pěny. Po lžících zašleháme vanilmix. Jeden světlý korpus pokropíme rumem, potřeme krémem a přiložíme hnědý korpus. Ten také pokropíme rumem, potřeme krémem a přikryjeme druhým světlým plátem. Zbytkem krému potřeme celý dort z boku i na povrchu. Dáme do ledničky pořádně ztuhnout. Ztuhlý dort potáhneme modelovací hmotou nebo marcipánem a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Nepečený tříbarevný dort,
Chlebový dort,
Čokoládová poleva máslová,
Kokosová roláda s medem,
Jubilant,
Dort za sběr 1,
Kávovo-oříškové roládky,
Bob a Bobek,
Pro pana doktora,
Želvička,
Pěnová hmota do indiánků,
Kávový dort s čokoládou,
Dort Malakov,
Karamelová roláda,
Dort symfonie,
Pařížská šlehačka 1,
Hustá čokoládová poleva,
Řezy Tatran,
Vanilkový tvarohový krém,
Melounový dezert,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.