Tanec motýlů

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 5 vajec
200 g cukru krupice
200 g hladké mouky
5 lžic oleje
krém: 250 g másla
140 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
400 ml mléka
1 prášek Zlatý klas
1 lžíce rumu
na potáhnutí: 200 g sušeného polotučného mléka
1/2 plechovky salka
1/2 lžičky mandlového aroma
necelého 1/2 dl vody
dále: 1 dl rumu

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom do sněhu zašleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vmícháme mouku. Těsto urovnáme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Pečeme asi 30 minut při 200°C. Necháme důkladně vychladnout. Studený korpus dvakrát vodorovně prořízneme, každou část pokropíme rumem, natřeme krémem a poskládáme zpátky na sebe. Boky i povrch dortu potřeme tenkou vrstvou krému a dáme vychladit. Vychlazený dort potáhneme marcipánem a ozdobíme podle fantazie. Krém: Z mléka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaříme hustou kaši, necháme za občasného zamíchání vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme, a postupně po lžících zašleháme uvařený zlatý klas. Nakonec vešleháme trochu rumu. Marcipán: Mléko, salko, vodu i aroma promícháme a rukama důkladně propracujeme. Pokud se hmota lepí, můžeme si potřít ruce olejem. Větší část hmoty obarvíme, rozválíme na tenko a potáhneme jí dort. Ze zbytku můžeme vymodelovat ozdoby libovolných barev.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:53:32 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři