Tenisová raketa
Ingredience
světlý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
240 g hladké mouky
tmavý korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
krém: 500 g másla
100 g vanilmixu
1 plechovka salka
dále: rum
broskvový kompot
modelovací a potahovací hmota (white icing)
Postup
Každý korpus upečeme na velkém plechu a necháme vychladnout.
Salko uvaříme 90 minut i s plechovkou minimálně den dopředu a necháme vychladnout.
Vanilmix zalijeme 300 ml vody, rozšleháme a necháme 10 minut ztuhnout.
Máslo důkladně našleháme do pěny. Po lžících vešleháváme zkaramelizované salko a pak vanilmix. Vyšleháme do hladkého krému.
Z každého korpusu vykrojíme podle šablony tvar rakety. Z odkrojků vytvoříme ještě jeden stejný tvar, který bude v dortu tvořit prostřední vrstvu.
Korpusy pokropíme rumem, promažeme krémem a proložíme na plátky pokrájenými broskvemi. Zatížíme a dáme ztuhnout do ledničky.
Vychlazený dort potřeme zbytkem krému ze všech stran a znovu dáme ztuhnout.
Potahovou hmotu obarvíme na požadovanou barvu a dort potáhneme. Z modelovací hmoty vytvoříme vnější rám tenisové rakety a položíme na dort. Z bílé hmoty vyválíme tenké válečky, které tvoří výplet rakety. Lepíme k sobě vodou (stačí lehce navlhčit).
Podobné recepty:
Šlehačkový dortík,
Svěží ananasový dezert,
Jablkový pudinkový dort,
Dort panenka (ananasový),
Bábovka jako tiramisu,
Vojtíšek,
Smetanový Be-be dezert,
Větrníky se slanou náplní,
Tvarohový dort,
Čokobanánový dort,
Rozkvetlá bábovka,
Dort Raffaello,
Dort s autíčky,
Kávový s kopretinami,
Svatební kopretiny - oranžový,
Mramorovaný korpus,
Pařížská šlehačka 1,
Tvarohový dort s pažitkou,
Šlehačková vejce,
Alenčin tvarohový dortík,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.