Tučňáci

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
krém: 300 g másla
200 g vanilmixu
500 ml vody
2-3 lžíce cukru
nutella podle chuti
dále: 2-3 lžíce višňového gelu
3 lžíce rumu
3 lžíce vody
potahovací hmota (white icing)
dětstké piškoty

Postup

Upečeme korpusy a to tak, že malou část těsta nalijeme do vymazané a vysypané malé kulaté misky a zbytek do kulaté formy o průměru 24 cm. Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a necháme 10 minut postát. Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po lžících zašleháváme ztuhlý vanilmix. Asi 5 lžic krému dáme bokem a do zbytku pak podle chuti zašleháme nutellu (dala jsem asi 10 lžic). Višňový gel rozmixujeme s vodou a rumem. Vychladlé korpusy (nejlépe až druhý den), 2-3krát prokrojíme. Každou část polijeme rozmixovaným višňovým gelem (počkáme chvíli až se vsákne) a krémem a poslepujeme. Nakonec oba korpusy potřeme zvenku odloženým světlým krémem a dáme pořádně ztuhnout. Ztuhlé korpusy potáhneme, iglů (z misky) dotvoříme vchodem a ozdobíme předem vyrobenými tučňáky. Pokud nemáme misku s kulatým dnem, rozdrtíme trochu piškotů, promícháme s trochou krému a rozmixovaného gelu aby vznikla tvárná hmota a tou vršek iglů dotvarujeme před potřením světlým krémem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:57:42 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři