Višňový s čokoládou pro 9.B

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 9 vajec
360 g cukru krupice
9 lžic oleje
360 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
2 sáčky vanilkového cukru
3 lžíce višňového gelu
100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
150 ml vody
3 lžíce moučkového cukru
dále: 200 ml rumu
višňový gel
potahovací a modelovací hmota (barbara top decor)

Postup

Korpus upečeme ve čtveraté formě 25x25 cm a necháme vychladout. Studený dvakrát prokrojíme.

Smetanu ušleháme do polotuha s vanilkovým cukrem. Zeesan rozšleháme s vodou a po částech do něj vmícháme smetanu. Přidáme 2-3 lžíce višňového gelu a všechno společně vyšleháme dotuha. Nakonec vařečkou vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Vanilmix zalijeme vodou a necháme ztuhnout (asi 10 minut). Pak přidáme cukr, změklé máslo a vyšleháme hladký jemný krém.

Korpus provlhčíme rumem, promažeme tenkou vrstvou višňového gelu a naplníme ochucenou šlehačkou.

Celý dort zvenku potřeme máslovým krémem.

Po důkladném ztuhnutí v ledničce dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 11:01:33 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři